TORRASSA DEL MORO
(Vallès Oriental)
 

El "retratista"... "aguantant" la torre

Vista general de la torre i el seu entorn Vistes dels carreus. El "comparador", (el bastó de muntanya) ens permet fer-nos càrrec de les mides d'aquestes pedres

 


 


Torre rodona de defensa amb planta de carreus encoixinats. La seva altura total és de 8.30 m. i el diàmetre exterior, de 9.30 m. La part romana està feta de 9 filades. Segurament el segon cos, fet també de carreus de granit, però més petits i amb zones irregulars, reaprofità una primitiva torre de guaita romana. No ha estat mai excavada i so se'n té cap dada cronològica.

Situació : Dalt d'un cim, dins el terme municipal de Llinars del Vallès (Vallès Oriental) – Barcelona

Accés : Visitada el 19/4/2008

Situació exacte de la torre: N 41º37'07" / E 02º23'09"

Estat : Ens atreviríem a dir que quasi, quasi, en perfecte estat, donada la longevitat d'aquesta edificació, que no ve de l'època medieval, sinó de l'època romana, segons testimonien sense possible error els carreus molt ben tallats i de respectables mides, que conformen la part inferior d'aquesta torre, i que en canvi, semblen plantats de fa quatre dies.

Desconeixem el tipus de propietari i si és visitable. Tot i està dalt d'un turó, les vistes sobre el Vallès son poc gratificants, donat que la vegetació regna en aquest lloc, impedint aquest gaudi.

Altres : Ha estat una edificació que ens ha estat extraordinàriament difícil de localitzar, donat que en cap moment del recorregut hi ha cap cartell informatiu assenyalant la dada més minsa. La torre és visible durant una part de l'itinerari, però a l'acostar-nos-hi, deixem de veure-la, restant amagada entre la vegetació que l'envolta. Un munt de camins i caminets que ens trobem a la muntanya, dificulten encara més la localització, que a la fi ha estat més fruit de la paciència i de la sort que no pas d'altre cosa.