SANTA FLORENTINA
(El Maresme)
 


Entorn de l'edificació des dels jardins que l'envolten 


 
Exterior del castell. Un grup de visitants a l'inici de la visita


Dues vistes des del pati d'armes
 

 
Vista del claustre

  Porta d'entrada. Al fons, pati d'armes

 Vista del saló

 
 Vista de la porta d'accés a la cripta.

A la dreta l'escala d'accés al claustre  

 
Vista de diverses finestres de l'edificació, amb esplèndides vidrieres

 


Documentat en 1217. El fet que fos antigament edifici medieval i anomenada Casa de Canet o "domus de Canet" és actualment un magnífic castell reformat i ampliat per Lluis Domènec i Montaner en 1910 amb elements antics com la galeria gòtica del primitiu santuari de Tallat. Alberga una interessant col·lecció d'obres d'art d'artistes catalans de començaments del segle XX. Conserva dues antigues torres de defensa.

En un començament era propietat de Guadamir de Canet. Arribat el segle XVI apareix la saga Muntaner, estant el seu primer membre Dimas de Muntaner, fins arribar a l'actualitat. Des del 1999 durant els mesos de juliol i agost el castell celebra un Festival de Música Clàssica.

Pot visitar-se posant-se en contacte prèviament amb la Sra. Maria Manader al telèfon 609 81 33 39.
El  Castell de Santa Florentina és un dels llocs més  especials i exclusius per realitzar actes d'alt nivell de la ciutat de Barcelona.
Havent-se utilitzat per a actes públics en comptades ocasions, el castell és una casa privada, conservat com si fos un museu. Ocupa el lloc on a} l'època romana ja havia existit una fortificació.

La part del castell utilitzable per a esdeveniments consisteix en el saló principal, amb capacitat per a 150 persones on  destaquen la seva xemeneia de pedra esculpida, els seus teginats i les vidrieres perfectament conservades.

Situació : A tocar de les darreres cases de la població de Canet de Mar ( Maresme ) – Barcelona

Accés : Visitat el 16/3/2008.    Situació :  N 41º36'00" – E 2º34'40"
.
A la mateixa dreta hi ha un camp obert, on es pot aparcar còmodament el vehicle.

Estat : En perfecte estat. De propietat particular, està habitat. Per visitar-lo, cal contactar prèviament amb la Sra. Maria Manader, al telèfon 609 81 33 39, que pren nota de la sol·licitud. Quan el nombre d'aquestes és superior a 20 persones, contacten de nou amb cada un dels sol·licitants, comunicant-els-hi la data i hora en que es portarà a terme la visita.

Aquest sistema fa possible que les visites – d'una durada aproximada d'una hora - es puguin fer sense aglomeracions. A març de 2008 l'import de l'entrada és de 9 € per persona.

No es permès de fer fotografies a l'interior. Si es poden fer a tot l'exterior.

Altres : Una visita absolutament recomanable. Si bé solament es veuen algunes estances, les vistes tant exteriors com interiors, són esplèndides.