CASTELL DE LA BLEDA
(Alt Penedès)
 


Vistes de l’edificació
 

 


Situació : En terrenys del terme municipal de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) – Barcelona

Estat : Edificació del segle XII, convertida en l’actualitat en una masia-casal, envoltada de camps de conreu. Habitada. De propietat particular. Desconeixem si és visitable. Aparcament als camins dels voltants.

Accés : Visitat el 12/06/2010 : Procedents de Vilafranca, i circulant per la carretera B212, coneguda com a Carretera de Sant Jaume dels Domenys, en sentit oest, en un lloc situat a 41,33829/1,66437 cal seguir per un trencall a mà dreta. Sobrepassarem a l’esquerra unes naus a l’entrada de les quals hi ha un cartell informant de que és un lloc de pràctiques de la policia.

Seguirem fins arribar a un lloc (41,34179/1.66524) on hi ha uns cartells que informen per continuar, per l’esquerra, cap al veïnat de la Bleda, i L’Almunia, entre altres destinacions.

Arribats a la pròxima cruïlla de camins, continuarem recte primer i per l’esquerra a continuació, deixant enrere una porta d’entrada als terrenys d’aquesta masia, visible al fons, a la dreta, en mig dels camps i ens dirigirem cap a la petita església de Santa Maria de la Bleda (Romànica, segle XII), al costat de la qual, aparcarem.

Situació: N 41,34408 / E 1,66081 Altitud: 211 m.

Altres : La vegetació que envolta aquesta edificació impedeix poder prendre imatges fotogràfiques amb bones condicions.

Una mica d’història de Santa Margarida i els Monjos:

http://www.santamargaridaielsmonjos.cat/index.asp?doc=documentos&id=7&m=2&idmenu=7