CASTELL DE SALARDU
(Vall d'Aran)
 


Vista de les restes del castell
 

 Documentat l'any 1364. Es trobava situat estratègicament a l'entrada de la vall pel Port de la Bonaigua, sent considerat com la segona plaça forta de la vall.

El recinte del castell, de planra quadrada estava protegit per muralla i contramuralla. Disposava de torrasses, dels quals actualment només resta un mig derruït de planta semicircular.

Durant la guerra dels Segadors va ser assaltat per les tropes franceses si bé poc després era reconquerida per un gruix de tropa capitanejada per Josep de Margarit i de Biure el 1643.


Situació : A Salardú, vila cap del municipi de Naut Aran (Val d’Aran) 


Estat : Molt poques restes. Al costat de l'església es troben les restes de murs pertanyents al recinte emmurallatLliurament accessible. Ampli lloc d’aparcament  a tocar de l’església.

Accés : Visitat el 21/10/2010: Senzill de localitzar: A tocar de l’absis (façana posterior) de l’església de Sant Andreu. Hi ha un pany de paret i la base d’una torre rodona. Interpretem que aquestes restes han estat recentment objecte d’algunes petites intervencions destinades a frenar el seu deteriorament.

Entrada al pati de l’església per la porta de la Plaça dera Pica, cantonada als carrers dera Glesia i Sant Andreu.

Situació: N 42.70758 / E 090204   Altitud: 1.256 m.